Artikkeleita ja manifesteja etelästä:

Energiasuvereniteetti

Daniela Del Bene, Juan Pablo Soler ja Tatiana Roa

Energiasuvereniteetissa tavoitteena on energian oikeudenmukainen tuotanto, jakelu ja hallinnointi yhteisöjen toimesta luonnon kiertokulkuja kunnioittaen.

read more

Ruokasuvereniteetti ja -autonomia

Laura Gutiérrez Escobar

Ruokasuvereniteetin ja –autonomian muuttuva todellisuus ja potentiaali lepäävät kolmen elämää vaalivan periaatteen suojelussa: yhteisvauraus, monimuotoisuus ja solidaarisuus.

read more

Agroekologia

Victor M. Toledo

Agroekologia on korvaamaton tieteellinen, teknologinen, kulttuurienvälinen ja sosiaalipoliittinen työkalu, joka kohtaa tämänhetkisen maailman ekologiset ja yhteiskunnalliset kriisit, ja etsii vaihtoehtoista jälkiteollista nykyaikaisuutta.

read more

Nyélénin julistus

Maailman ruokasuvereniteettifoorumi

Yli 500 osanottajaa koonneen Maailman ruokasuvereniteettifoorumin julistus Malin Nyélénistä vuodelta 2007.

read more

Kirjeenvaihtoa Chico Mendesin kanssa

Brasilialainen metsien ja paikallisyhteisöjen puolustaja Chico Mendes kirjoitti kirjeen tulevaisuuden nuorelle juuri ennen kuin hänet murhattiin vuonna 1988. Kansallisen keräilijäväestön liiton (CNS) presidentti Joaquim Belo vastasi Chicon kirjeeseen 27 vuotta...

read more

Curly Bear (1944-2009) oli Montanan mustajalka-yhteisöstä tuleva historioitsija, joka vaati intiaanien jäämistöjen palauttamista yhteisöille. Lue Curly Bearin runomuotoiset sanat luonnon merkityksestä hänen kansalleen.

Siemenpuu-säätiö on 15 suomalaisen kehitys- ja ympäristöjärjestön vuonna 1998 perustama säätiö, joka toimii globaalin etelän kansalaisyhteiskunnan toimijoiden ympäristö- ja demokratia-aloitteiden rahoittajana sekä kehitysviestijänä Suomessa.

Tue etelän järjestöjen omia ympäristöhankkeita Siemenpuun kautta! Tee kertalahjoitus, onnittele läheistäsi Siemenpuun lahjakortilla, ryhdy kuukausilahjoittajaksi tai perusta tukikeräys Facebookissa. Lue lisää Lahjoita-sivultamme!