Artikkeleita ja manifesteja etelästä:

Luonnon oikeudet

Cormac Cullinan

Luonnon oikeuksien ajatellaan olevan ihmisoikeuksien tavoin synnynnäisiä ja luovuttamattomia oikeuksia, jotka kumpuavat silkasta oikeuksien haltijan olemassaolosta.

read more

Ympäristöoikeudenmukaisuus

Joan Martinez-Alier

1980-luvulta lähtien ympäristöoikeudenmukaisuusliike on luonut useita käsitteitä ja kampanjoita. Globaali ympäristöoikeudenmukaisuusliike on muuttumassa vakuuttavaksi, mistä osoituksena on Ympäristöoikeudenmukaisuusatlas.

read more

Maapallon demokratia

Vandana Shiva

Intialaisen tutkija-aktivisti Vandana Shivan kokoamat Maapallon demokratian periaatteet kuvaavat laajaa vaihtoehtoista näkemystä inhimillisemmäksi tulevaisuudeksi.

read more

Vallankumous

Eduardo Gudynas

Kaikkien nykyisten kehityksen muunnelmien ollessa kestämättömiä jokaisen radikaalin vaihtoehdon on kyseenalaistettava niiden yhteiset moderniuteen liittyvät käsitteelliset perustat. Tehtävään sisältyvä radikalismi vaatii vallankumouksellista menettelyä ja henkeä.

read more

Curly Bear (1944-2009) oli Montanan mustajalka-yhteisöstä tuleva historioitsija, joka vaati intiaanien jäämistöjen palauttamista yhteisöille. Lue Curly Bearin runomuotoiset sanat luonnon merkityksestä hänen kansalleen.

Siemenpuu-säätiö on 15 suomalaisen kehitys- ja ympäristöjärjestön vuonna 1998 perustama säätiö, joka toimii globaalin etelän kansalaisyhteiskunnan toimijoiden ympäristö- ja demokratia-aloitteiden rahoittajana sekä kehitysviestijänä Suomessa.

Tue etelän järjestöjen omia ympäristöhankkeita Siemenpuun kautta! Tee kertalahjoitus, onnittele läheistäsi Siemenpuun lahjakortilla, ryhdy kuukausilahjoittajaksi tai perusta tukikeräys Facebookissa. Lue lisää Lahjoita-sivultamme!