Artikkeleita ja manifesteja etelästä:

ICCAt

Grazia Borrini-Feyerabend & M. Taghi Farvar

Lyhyesti sanottuna ICCAt ovat alkuperäiskansojen ja paikallisyhteisöiden suojelemia seutuja ja alueita. Näissä ainutlaatuisissa paikoissa yhdistyvät sekä vahva yhteisön ja seudun välinen suhde että tehokas paikallinen hallinto ja luonnon suojelu.

read more

Naisten maailmanmarssin 2016 julkilausuma

World March of Women

Me, World March of Women -liikkeen naiset taistelemme heteropatriarkaattia, kapitalismia, kolonialismia ja kaikkia epätasa-arvon ja syrjinnän muotoja vastaan. Vaadimme takaisin oikeutemme kehomme, maidemme ja alueidemme hallintaan.

read more

Zapatisti-itsehallinto

Xochitl Leyva-Solano

Zapatisti-itsehallinto on keskeinen osa zapatistiliikkeen vastarintaa ja kapinallista toimintaa. Itsehallinto sisältää kamppailuihin, hallintoon ja kapinalliseen elämään liittyvät muodot, prosessit ja verkostot, jotka yhdessä muodostavat radikaalin vaihtoehdon vakiintuneelle järjestelmälle ja sen instituutioille.

read more

Curly Bear (1944-2009) oli Montanan mustajalka-yhteisöstä tuleva historioitsija, joka vaati intiaanien jäämistöjen palauttamista yhteisöille. Lue Curly Bearin runomuotoiset sanat luonnon merkityksestä hänen kansalleen.

Siemenpuu-säätiö on 15 suomalaisen kehitys- ja ympäristöjärjestön vuonna 1998 perustama säätiö, joka toimii globaalin etelän kansalaisyhteiskunnan toimijoiden ympäristö- ja demokratia-aloitteiden rahoittajana sekä kehitysviestijänä Suomessa.

Tue etelän järjestöjen omia ympäristöhankkeita Siemenpuun kautta! Tee kertalahjoitus, onnittele läheistäsi Siemenpuun lahjakortilla, ryhdy kuukausilahjoittajaksi tai perusta tukikeräys Facebookissa. Lue lisää Lahjoita-sivultamme!