Artikkeleita ja manifesteja etelästä:

Vaihtoehto globalisaatiolle -liike 

Vaihtoehto globalisaatiolle -liike 

Geoffrey Pleyers

Vaihtoehto globaalisaatiolle tai Globaali oikeudenmukaisuus -liike syntyi 1990-luvun lopun vapaakauppasopimusten vastaisesta aallosta ja on sittemmin järjestänyt valtavia Maailman sosiaalifoorumeita.

read more
ICCAt – elämän seudut

ICCAt – elämän seudut

Grazia Borrini-Feyerabend & M. Taghi Farvar

Lyhyesti sanottuna ICCAt ovat alkuperäiskansojen ja paikallisyhteisöiden suojelemia seutuja ja alueita. Näissä ainutlaatuisissa paikoissa yhdistyvät sekä vahva yhteisön ja seudun välinen suhde että tehokas paikallinen hallinto ja luonnon suojelu.

read more
Naisten maailmanmarssin 2016 julkilausuma

Naisten maailmanmarssin 2016 julkilausuma

World March of Women

Me, World March of Women -liikkeen naiset taistelemme heteropatriarkaattia, kapitalismia, kolonialismia ja kaikkia epätasa-arvon ja syrjinnän muotoja vastaan. Vaadimme takaisin oikeutemme kehomme, maidemme ja alueidemme hallintaan.

read more
Zapatisti-itsehallinto

Zapatisti-itsehallinto

Xochitl Leyva-Solano

Zapatisti-itsehallinto on keskeinen osa zapatistiliikkeen vastarintaa ja kapinallista toimintaa. Itsehallinto on organisoitu ’noudattamisen hallintotavan’ periaatteen mukaisesti, mikä tuo etiikan takaisin politiikan ytimeen.

read more

Share

Curly Bear (1944-2009) oli Montanan mustajalka-yhteisöstä tuleva historioitsija, joka vaati intiaanien jäämistöjen palauttamista yhteisöille. Lue Curly Bearin runomuotoiset sanat luonnon merkityksestä hänen kansalleen.

Siemenpuu-säätiö on 15 suomalaisen kehitys- ja ympäristöjärjestön vuonna 1998 perustama säätiö, joka toimii globaalin etelän kansalaisyhteiskunnan toimijoiden ympäristö- ja demokratia-aloitteiden rahoittajana sekä kehitysviestijänä Suomessa.

Siemenpuu säätiön logo

Tue etelän järjestöjen omia ympäristöhankkeita Siemenpuun kautta! Tee kertalahjoitus, onnittele läheistäsi Siemenpuun lahjakortilla, ryhdy kuukausilahjoittajaksi tai perusta tukikeräys Facebookissa. Lue lisää Lahjoita-sivultamme!