Artikkeleita ja manifesteja etelästä:

Järjestelmänmuutos–manifesti

Climate Space –verkoston fasilitaattorit

Tunisian sosiaalifoorumissa maaliskuussa 2013 alkunsa saaneen ympäristö- ja sosiaalisien liikkeiden muodostaman Climate Space –verkoston julistus, jossa kuvataan keinoja järjestelmän muuttamiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

read more

Autonomia

Gustavo Esteva

Vapautta tavoittelevat yhteiskunnalliset ja poliittiset liikkeet ovat synnyttäneet autonomiasta merkitysten kokonaisuuden, jossa on ainakin osittain seuraavat ominaisuudet: muodollisen kansanvallan ylittäminen, talouden ylittäminen, modernin länsimaisuuden ylittäminen sekä patriarkaatin ylittäminen.

read more

Eurooppa, on aika lopettaa kasvuriippuvuus

Dan O’Neill, Federico Demaria, Giorgos Kallis, Kate Raworth, Tim Jackson, Jason Hickel ja Marta Conde

Yli 200 tutkijaa vaatii kirjeessään Eurooppaa luopumaan talouskasvuun pyrkimisestä. ”Nykyisten yhteiskunnallisten ongelmien ratkaiseminen Euroopassa ei vaadi lisää kasvua vaan reilumpaa jo aikaansaatujen tulojen ja vaurauden jakoa”, kirjeessä todetaan.

read more

Curly Bear (1944-2009) oli Montanan mustajalka-yhteisöstä tuleva historioitsija, joka vaati intiaanien jäämistöjen palauttamista yhteisöille. Lue Curly Bearin runomuotoiset sanat luonnon merkityksestä hänen kansalleen.

Siemenpuu-säätiö on 15 suomalaisen kehitys- ja ympäristöjärjestön vuonna 1998 perustama säätiö, joka toimii globaalin etelän kansalaisyhteiskunnan toimijoiden ympäristö- ja demokratia-aloitteiden rahoittajana sekä kehitysviestijänä Suomessa.

Tue etelän järjestöjen omia ympäristöhankkeita Siemenpuun kautta! Tee kertalahjoitus, onnittele läheistäsi Siemenpuun lahjakortilla, ryhdy kuukausilahjoittajaksi tai perusta tukikeräys Facebookissa. Lue lisää Lahjoita-sivultamme!